keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Miten sinä saat myyjäsi muistamaan myyntiprosessinne ikuisesti?


Luin Hesarista jutun Joonas Marjakangas oppii tuhat sattumanvaraista numeroa alle tunnissa.

Joonas on Suomen ensimmäinen kansainvälinen muistimestari. Hän sijoittaa haluttuja asioita mieleensä rakentamaansa palatsin eri huoneisiin. Ajattelin, että tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta.

Googletin muistitekniikoita ja löysin toisen, jossa kävellään mielessä tuttua polkua pitkin. Polun varrelle sijoitetaan mahdollisimman elävästi ja herättävästi haluttuja asioita.

Otetaan yksi esimerkki, jossa sinun pitää muistaa esim. 3 asiaa:
a. "Innovointi on sitä, että sanotaan 1000 asialle ei" - Steve Jobs
b. "Muista aina ensin pyytää lupa markkinoida" - Seth Godin
c. "Jos et tee siirtoja tarpeeksi nopeasti häviät vastustajallesi ajalla" - Jan Eriksson

Sitten lähdetään kävelemään polkua pitkin:

Kuvittele, että olet omassa keittiössäsi. Pöydällä näet punaisen omenan. Päätät syödä sen ja se maistuu paremmalta kuin mikään muu omena koko elämäsi aikana. Omenasta sinulle tulee mieleen Apple ja Steve Jobs sekä hänen oppi: "innovointi on sitä, että sanotaan 1000 asialle ei".

Olet syönyt omenan valmiiksi ja lähdet kävelemään olohuoneeseen. Tunnet hieman epämiellyttävää hajua lehmästä. Näet olo-huoneesi sohvalla makaavan ja kuorsaavan violetin lehmän. Tästä sinulle tulee mieleen Seth Godin, joka on julkaissut mm. kirjan Purple Cow. Muistat Seth Godinin markkinoinnin opin: "lupa-markkinoinnin".

Jätät lehmän nukkumaan olo-huoneeseen ja kävelet makuuhuoneeseesi. Sänkysi päällä on shakkilauta ja shakkikello, joka tikittää. On sinun vuoro tehdä siirto. Laudan toisella puolella sängylläsi istuu shakkimestari Magnus Carlsen Norjasta. Tikittävästä kellosta sinulle tulee mieleen se, että jos et tee siirtoja tarpeeksi nopeasti häviät vastustajallesi ajalla.

Vihje #9 / 101:
Kehittäkää myyntiprosessillenne oma muistipolku ja opettakaa tämä myyjillenne.

Kiitos, kumarrus ja energiaa,
Jan Eriksson ps. kirjavinkki: Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti